23.07.19       
COMMENTARII
12.11.2008  Moldova Nova:
Greva trebuie continuata

“Moldova Noua” saluta decizia profesorilor Republicii Moldova cu privire la declararea grevei. Consideram cerintele sindicatelor si invatatorilor privind majorarea platii salariate indreptatite pe deplin. „Moldova Noua” intotdeauna, de la momentul aparitiei, declara necesitatea majorarii venitului populatiei pana la minimul de existenta. Suntem convinsi ca aceasta este Prima ogligatie a statului. In caz contrar este vorba nu de un stat, ci de o parodie a sa, in care se si identifica aparatul birocratic al Republicii Moldova. Daca statul nu este in stare sa asigure minimul de existenta profesorilor, medicilor, pensionarilor in decursul a 20 de ani, cui trebuie un asemenea stat?

In documentele noastre de program este indicat explicit, ca obiectivul primordial a oricarei puteri politice a Moldovei in sfera economica consta in ridicarea platii salariate minime (indiferent de sector, privat sau de stat) pana la nivelul minim de existenta. Salariul inferior minimului de existenta este vidat de sens. Noi de asemenea consideram, ca minimului de existenta trebuie sa i se echivaleze si pensia minima. Acest fapt necesita fixare la nivel legislativ si inca cat mai rapid.

Sustinand profesorii Moldovei in tendinta de as-i asigura, cel putin, minimul de existenta, suntem convinsi, ca administratia tarii, ca de obicei, nu i-si indeplineste promisiunile. Si „viata demna” a profesorilor ramane aceeasi poveste, ca si salariul mediu de 300 dolari, similar cu tot ce declara Voronin.

Noi, de asemenea, protestam impotriva metodei meschine si necinstite de „lupta” a aparatului Voronin cu profesorii grevisti. Ne s-a adus la cunostinta, ca in raioanele republicii scolile sunt deconectate de la incalzire, cu scopul ca profesorii grevisti sa mai „inghete”. Dupa cum se observa, lupta cu poporul sau lui Voronin ii reuseste. Spre comparatie cu restul…


POLEMICA
Для того чтобы добавить комментарий необходимо авторизироваться
TEMELE ZILEI
REFERENDUM
Какая из перечисленных идентичностей наиболее близка вашему самоощущению?
Я - молдаванин
Я - румын
Я - русский (русскоязычный)
Я - бессарабец
Йа креведко
Ни одна из перечисленных
Сами мы не местные
TOATE VOTURILE
POLEMICA
PROIECTE