24.08.19       
COMMENTARII
12.01.2012 Constantin Tanase:
Baba Nina, tolul si Filat

Sunt zeci, sute de oameni serioşi care nu pot nicidecum obţine o audienţă la mereu ocupatul cu treburile ţării premierul Filat.

Toată lumea a înţeles că democrat-liberalul Filat este practic inaccesibil pentru cetăţenii care au adevărate probleme, dar nu ţes ţoluri, în schimb el găseşte mereu timp liber pentru acţiuni de o stupiditate monumentală, menite să-i facă „imagine”. Filat, ajuns robul propriei imagini, a devenit deja nu numai caraghios şi ridicol, dar greu de suportat. Sunt sigur că chiar şi adulatorii lui plătiţi, cei care îmi reproşează mie că aş avea „obsesia lui Filat”, sunt jenaţi de tumbele publicitare narcisiste ale nababului lor ocrotitor.

 Povestea cu baba Nina Rabuş din Orhei este încă una din tumbele de PR ale premierului. Recent în presă a apărut „ştirea” despre aceea că „şeful statului ar putea fi ales în februarie, când mătuşa Nina Rabuş din Orhei va ţese ţolul promis premierului Vlad Filat”. Unele „portaluri de ştiri” au plasat această „ştire” la loc de cinste, „informându-şi” cititorii despre aceea că mătuşa Nina, speriată că preşedintele nu poate fi ales din cauza ei, „nu mai are somn zi şi noapte”, iar premierul nostru grijuliu şi de oameni iubitor, deranjat profund de insomnia babei Nina, a invitat-o la biroul său, dându-i „asigurări mătuşei (!?) (corect mătuşii) că preşedintele nu se alege din alt motiv: „pentru că vor toţi să fie preşedinţi şi nu există înţelegere”.

 Cred că mătuşa a rămas satisfăcută de asigurările premierului şi după întâlnirea cu el va scăpa de insomnii...

 Cazul nu a fost prezentat la vreo rubrică de satiră şi umor, ci a fost plasat, pe bune, ca o ştire... Cred că pe un cititor atent şi normal l-au trecut fiorii citind această „ştire”. Altfel nici nu se putea - când ţărişoara asta are atâtea probleme, când atâţia oameni care pot propune soluţii pentru problemele acumulate nu au acces la „arhiocupatul” premier, acesta are timp s-o primească în audienţă pe baba Nina cu ţolul... Numai într-o ţară de proşti, cum este a noastră, un premier îşi poate permite aşa ceva... Aceasta pe de o parte. Pe de alta, devenim şi noi caraghioşi când discutăm la modul serios că avem presă serioasă şi societate civilă...

 Îmi amintesc în context de o replică tăioasă, dar pertinentă, a ex-premierului Sturza, la adresa lui Filat: „Să nu fim banali şi ridicoli. Noi ştim foarte bine că nimeni la Bruxelles nu vrea niciun fel de cerere de la noi şi ne imploră: staţi cuminţi acolo, nu începeţi niciun proces formal, că o să fiţi respinşi şi o să fiţi umiliţi. Noi trebuie să arătăm că, în afară de promisiunile acestea, mai facem şi ceva acasă. Noi am avut perioade când conducerea ţării in corpore săptămâni întregi stătea la Bruxelles. Când ultima dată a fost cineva la Căinari, la Călăraşi? Noi trebuie să ne facem şi exerciţiul pe acasă”.

 ...Uite că domnul premier îşi face şi „exerciţiul pe acasă”: neavând alte probleme - nici la Căinari, nici la Călăraşi, vorba lui Sturza -, Filat a primit-o în audienţă pe baba de la Orhei, ca să-i trateze insomnia, „asigurând-o” din ce cauză nu poate fi ales preşedintele: fiindcă „toţi vor să fie preşedinţi şi nu există înţelegere”...

 Nu cred că baba Nina l-a suspectat pe Filat că ar vrea să fie şi el preşedinte ori că ar fi şi el vinovat că nu există înţelegere între liderii Alianţei... Filat nu poate fi suspectat de aşa ceva. El e în afara oricăror bănuieli, e om serios, lucrează pentru ţară. Şi ca orice om ocupat, nu are timp pentru fleacuri sau pentru cetăţenii care nu ţes ţoluri şi au toate degetele la mână.

Sursa: Timpul


POLEMICA
15.01.201210:51:03Alex:Точно такую же статью можно написать и про неудачника Лупу, и про "комика" Гипу, да про всех наших чинуш, вороватых и тупых. Но Тэнасе выполняет спецзаказ. И его "откровения", почему-то :-), касаются лишь Филата.
13.01.201208:59:21социалист:Дурак тэнасе показывает на другова дурака пальцем и смеется.В республике только такие и остались.Люди с руками уехали работать-а эти никому ненужны.
Для того чтобы добавить комментарий необходимо авторизироваться
TEMELE ZILEI
REFERENDUM
Какая из перечисленных идентичностей наиболее близка вашему самоощущению?
Я - молдаванин
Я - румын
Я - русский (русскоязычный)
Я - бессарабец
Йа креведко
Ни одна из перечисленных
Сами мы не местные
TOATE VOTURILE
POLEMICA
PROIECTE