19.07.19       
EVENIMENTE
10.11.2008 00:00
Iarasi n-au intilnit

Presedintele RM, Vladimir Voronin, si liderul de la Tiraspol, Igor Smirnov, au mai ratat o ocazie sa se intalneasca. Intrevederea programata pentru joi, 6 noiembrie, nu a avut loc, iar partile isi aduc invinuiri reciproce

Ministerul Reintegrarii RM a dat publicitatii corespondenta dintre Chisinau si Tiraspol, pentru a demonstra ca partea moldoveneasca a propus desfasurarea intrevederii la 6 noiembrie, in jur de ora 11.00, la Tiraspol. Autoritatea precizeaza ca Tiraspolul se face vinovat de intrevederea esuata si respinge acuzatiile lui Igor Smirnov precum ca presedintele R. Moldova nu a inteles ca Tiraspolul a acceptat intrevederea. „Igor Smirnov nu a demonstrat nici dorinta si nici vointa politica pentru o pregatire serioasa a intrevederii propuse. Neindicand nici localitatea, nici locul concret, nici data si ora exacta, Tiraspolul a compromis intentionat intrevederea.

Pe de alta parte, ministerul de externe al autoproclamatei republici sustine ca, „in pofida unei intelegeri prealabile privind data intrevederii de lucru, partea moldoveneasca a refuzat din nou desfasurarea ei in termenele stabilite”. Potrivit serviciului de presa al liderului de la Tiraspol, despre aceasta l-a informat la 6 noiembrie pe Igor Smirnov seful diplomatiei transnistrene Vladimir Iarstrebceak. „In pofida acestei pozitii a partii moldovenesti, Igor Smirnov a dispus continuarea negocierilor pentru pregatirea intrevederii la nivel inalt”, se arata intr-un comunicat al serviciului de presa.

sujeturi:
POLEMICA
Для того чтобы добавить комментарий необходимо авторизироваться
TEMELE ZILEI
REFERENDUM
Какая из перечисленных идентичностей наиболее близка вашему самоощущению?
Я - молдаванин
Я - румын
Я - русский (русскоязычный)
Я - бессарабец
Йа креведко
Ни одна из перечисленных
Сами мы не местные
TOATE VOTURILE
POLEMICA
PROIECTE