21.07.19       
EVENIMENTE
14.11.2008 15:11
Summitul CSI la Chisinau

Vineri la Chişinău are loc Summitul şefilor de guvern din Comunitatea Statelor Independente (CSI). La el participă delegaţiiloe tuturor ţărilor membre CSI, cu excepţia Georgiei.

La ordinea zilei summitului sînt incluse 30 de probleme, cea mai importantă fiind Concepţia dezvoltării economice a CSI pînă în anul 2020. De asemenea, vor fi discutate problemele de dezvoltare a agriculturii, a cooperării în domeniul social. Şefii de guvern vor lua o decizie în privinţa anunţării anului 2009 ca fiind Anul Tineretului în ţările CSI.La încheierea summitului va avea loc o conferinţă de presă scurtă cu participarea prim-miniştrilor Moldovei şi Belarusiei, precum şi a secretarului executiv al CSI, Serghei Lebedev.

În a doua jumătate a zilei va avea loc întrevederea bilaterală a prim-miniştrilor ţărilor participante la summit. Seara va avea loc vizita de lucru la Chişinău a prim-ministrului rus Vladimir Putin, în cadrul căreia se va întîlni cu premierul şi preşedintele Moldovei. În centrul atenţiei se vor afla reglementarea transnisteană şi problemele cooperării economice, inclusiv în sfera energeticii. În finalul negocierilor, după cum se aşteaptă, părţile vor semna programul cooperării economice între Moldova şi Rusia pe anii 2009-2020. Termenul funcţionării acestui program, semnat în 1999, expiră anul curent.


POLEMICA
Для того чтобы добавить комментарий необходимо авторизироваться
TEMELE ZILEI
REFERENDUM
Какая из перечисленных идентичностей наиболее близка вашему самоощущению?
Я - молдаванин
Я - румын
Я - русский (русскоязычный)
Я - бессарабец
Йа креведко
Ни одна из перечисленных
Сами мы не местные
TOATE VOTURILE
POLEMICA
PROIECTE