24.08.19       
EVENIMENTE
19.11.2008 02:24
Abtinerea moldoveneasca

Rezolutia, cu privire la combaterea formelor contemporane de rasism a fost adoptata matrti, la data de 19 noiembrie, in comitetul al treilea al Adunarii Generale ONU. Actul a fost adoptat dupa initiativa Federatiei Ruse.

In rezolutie se accentueaza necesitatea condamnarii “propagandei si organizatiilor, fondate in baza ideilor de superioritate rasiala sau care urmaresc justificarea sau promovarea urii rasiale sau discriminarii”. Rezolutia, deasemenea, condamna orice incercari de glorificare a membrilor trupelor "Waffen-CC". Aceste incercari “contribuie la escaladarea formelor contemporane de rasism, discriminare rasială, xenofobie şi intoleranţa legată de acestea", si, deasemenea, “favorizeaza raspandirea si multiplicarea numarului de diverse patride politice, miscari si grupuri extremiste”, se indica in act.

Rostind un discurs la şedinţa comitetului, reprezentantul Rusiei pe lîngă ONU Grigori Lukiantev a atras atentia asupra faptului, ca in unele state “intr-o atmosfera solemna se inaugureaza monumente nazistilor, zilele de eliberare de sub nazism sunt declarate zile de doliu”, iar cei ce se pronunta contra neglijarii memoriei celor ce au luptat in anii celui de al Doilea Razboi Mondial, sunt supusi arestarilor.

Au votat pro pentru proiectul acestui document 122 de delegatii, contra s-a pronuntat reprezentantul SUA, iar delegatiile Moldovei, Georgiei, Estoniei, Letoniei si inca 50 de state s-au abtinut.


POLEMICA
Для того чтобы добавить комментарий необходимо авторизироваться
TEMELE ZILEI
REFERENDUM
Какая из перечисленных идентичностей наиболее близка вашему самоощущению?
Я - молдаванин
Я - румын
Я - русский (русскоязычный)
Я - бессарабец
Йа креведко
Ни одна из перечисленных
Сами мы не местные
TOATE VOTURILE
POLEMICA
PROIECTE