24.08.19       
EVENIMENTE
21.11.2008 17:30
Desteapta-te, romane!

Mezina preşedintelui Traian Băsescu va petrece următoarea săptămână în Basarabia, unde va susţine candidatura lui Eugen Tomac, cel mai tânăr candidat pentru Parlamentul României. Elena Băsescu şi-a sacrificat confortul şi s-a implicat direct în campania electorală, fiind "detaşată" la Chişinău pentru a-i face campanie electorală în "Colegiul Basarabia" consilierului personal al tatălui său.

Eugen Tomac este consilierul pentru relaţia cu românii de pretutindeni al preşedintelui Traian Băsescu, doctorand al Facultăţii de Istorie, redactor al revistei "Magazin istoric" şi profesor de istorie la Institutul Eudoxiu Hurmuzachi. Tânărul consilier al lui Băsescu s-a născut în Basarabia istorică, în Bugeac, chiar în comuna care l-a dat şi pe Mareşalul Averescu, din sudul Basarabiei, zonă aflată azi în Ucraina.

Elena Băsescu a păşit pentru prima dată dincolo de Prut în urmă cu o săptămână, când a participat la lansarea oficială a candidaturii lui Eugen Tomac. "Am avut ocazia să cunosc tineri basarabeni, printre care şi Eugen Tomac, de la care am avut de învăţat mai multe lucruri despre Basarabia", a spus fiica preşedintelui cu acea ocazie. Surse din PD-L susţin că "aruncarea" în bătălie a Elenei Băsescu a fost făcută chiar de şeful statului.

Elena Băsescu va veni şi în următoarea săptămână pentru a susţine proiectele mele, vom merge împreună la întâlniri cu românii din diverse regiuni - Ungheni, Cahul", ne-a declarat Eugen Tomac, care a mai precizat că principalul mesaj al campaniei sale - pe care Elena Băsescu îl va susţine - este legat de redobândirea cetăţeniei române de către basarabeni, sub sloganul "Cetăţenia este dreptul tău".

sujeturi:
POLEMICA
Для того чтобы добавить комментарий необходимо авторизироваться
TEMELE ZILEI
REFERENDUM
Какая из перечисленных идентичностей наиболее близка вашему самоощущению?
Я - молдаванин
Я - румын
Я - русский (русскоязычный)
Я - бессарабец
Йа креведко
Ни одна из перечисленных
Сами мы не местные
TOATE VOTURILE
POLEMICA
PROIECTE