24.08.19       
EVENIMENTE
21.11.2008 23:42
MIDEI imparte romanii

Reprezentanţii partidelor având candidaţi înscrişi pentru colegiul 2 îşi desfăşoară campania electorală în R. Moldova, cu respectarea legilor în vigoare din România şi din R.Moldova şi în conformitate cu standardele europene şi internaţionale, potrivit unor precizări ale MAE român.

Potrivit MAE român, este vorba "un exerciţiu democratic firesc din partea competitorilor electorali, care se derulează şi în alte ţări în care trăiesc un număr important de cetăţeni români, cum sunt Italia, Spania sau SUA". "În acelaşi timp, aceasta este o practică obişnuită şi pentru alte state", susţine MAE român.

De asemenea, potrivit MAE român "la alegerile parlamentare ce se vor desfăşura la 30 noiembrie 2008, cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate au aceleaşi drepturi cu cetăţenii români domiciliaţi în România, respectiv dreptul de a alege şi de a fi aleşi". "Astfel, cetăţenii români cu domiciliul sau cu reşedinţa în Republica Moldova vor putea să voteze candidaţii anunţaţi pentru colegiul uninominal numărul 2", conchide MAE român.

Precizările au fost transmise după ce MAE de la Chişinău a apreciat că acţiunile electorale pentru alegerile de la 30 noiembrie se pot desfăşura doar în România şi consideră "inacceptabilă" desfăşurarea "campaniei electorale pe teritoriul Republicii Moldova, fără o coordonare prealabilă cu autorităţile centrale moldoveneşti".

sujeturi:
POLEMICA
Для того чтобы добавить комментарий необходимо авторизироваться
TEMELE ZILEI
REFERENDUM
Какая из перечисленных идентичностей наиболее близка вашему самоощущению?
Я - молдаванин
Я - румын
Я - русский (русскоязычный)
Я - бессарабец
Йа креведко
Ни одна из перечисленных
Сами мы не местные
TOATE VOTURILE
POLEMICA
PROIECTE