24.08.19       
EVENIMENTE
26.11.2008 16:47
Inamici. In jur doar inamici…

Autoritatile moldovenesti sunt ingrijorate de faptul ca vizita expectata pentru zilele acestea a sefului MAE roman in Chisinau se poate metamorfiza intr-o serie de provocari impotriva statalitatii moldovenesti. Aceste suspiciuni se contin in nota verbala cu caracter special a Ministerului afacerilor externe si pentru  integrare europeana (MAEIE) al Moldovei, inmanata la data de 26 noiembrie reprezentantului ambasadei Romaniei in Chisinau.

In document se remarca, ca autoritatile moldovenesti poseda informatia cu privire la posibilitatea de realizare a unor provocari publice de catre anumite forte, orientate contra statalitatii, suveranitatii si integritatii teritoriale a Republicii Moldova.

In legatura cu acestea, MAEIE se adreseaza MAE roman cu solicitarea de a “manifesta luciditate si prudenta deosebita in zilele apropiate privind declaratiile publice  ale persoanelor oficiale romane si ale reprezentantilor minoritatilor romane din Republica Moldova”.

MAEIE RM, deasemenea, solicita MAE al Romaniei si ambasadei Romaniei in Moldova utilizarea principiilor, normelor si standartelor europene si, deasemenea, utilizarea limbii diplomatice cu scopul prevenirii tensiunilor in dialogul moldo-roman.

Despre vizita programata anterior a fiicei mezine a presedintelui roman Elena Basescu in Chisinau si despre “provocarile publice antimoldovenesti” posibile in legatura cu vizita, in documentul MAEIE nu se mentioneaza nimic.

sujeturi:
POLEMICA
Для того чтобы добавить комментарий необходимо авторизироваться
TEMELE ZILEI
REFERENDUM
Какая из перечисленных идентичностей наиболее близка вашему самоощущению?
Я - молдаванин
Я - румын
Я - русский (русскоязычный)
Я - бессарабец
Йа креведко
Ни одна из перечисленных
Сами мы не местные
TOATE VOTURILE
POLEMICA
PROIECTE