24.08.19       
EVENIMENTE
27.11.2008 22:58
"Baiki" din cavou

Dupa revenirea recenta la postul de ministru al afacerilor interne al Moldovei a domnului Gheorghe Papuc, succesele organelor moldovenesti de drep in “directia politica” nu s-au lasat mult asteptate. La data de 27 noiembrie MAI RM a declarat despre descoperirea in garajul, ce apartine avocatului poporului si activistului social Ivan Burgudji, a unui arsenal de arme.

Dupa cuvintele sefului Departamentului serviciilor operative al RM Ghenadie Cosovan, organele de drept au extras din garaj 8 lansatoare de grenade cu teava dubla, 20 kg de trotil si mai mult de 10 mii de cartuse. Acestui mini-arsenal, i se mai alatura si 10 statii radio “cu sistem de comunicare codat”. Mai mult ca atat, tot aici, a fost descoperita o cantitate impunatoare de materiale de agitatie cu imaginea liderului Partidului Popular-republican al Moldovei Nicolai Andronic. Genadie Cosovan deja a comunicat intentia anchetatorilor de “a-l interoga pe domnul Andronic cu privire la prezenta intr-un asemenea loc neasteptat a materialelor de agitatie ale miscarii conduse de el”.

Conform unei versiuni enuntate de organele de drept, Burgudji a organizat o grupare clandestina, care “urma sa-si inceapa activitatea in cazul unui posibil conflict armat”. Mai mult ca atat, pentru a nu supune organele de drept moldovenesti unei munci inutile, “gruparea clandestina” a lasat listele finite ale membrilor sai in acelasi “garaj al lui Ivan Burgudji”. Cel putin, despre descoperirea unei asemenea liste Cosovan a anuntat deja.

Despre detaliile personale ale listei nu se comunica pana ce nimic, insa sursele “Moldova Noua”, apropiate anchetei, au comunicat, ca in lista se mentioneaza Dorin Chirtoaca, Vladimir Filat, Serafim Urechean, Valerii Pasat si Vladimir Putin. Mai mult ca atat, in acelasi garaj se spune ca s-ar fi descoperit pozele fiicei mezine a presedintelui Romaniei Elena Basescu.
La intrebarea privind faptul, daca nu erau depozitate in garaj stampile false ale presedintiei moldovenesti, ciornele scrisorilor despre sicriele de plastic in limba gagauza sau alte obiecte, care pot fi utilizate, spre exemplu, pentru deteriorarea relatiilor moldo-romane in timpul vizitei sefului MAE roman in Chisinau, sursele nu au formulat un raspuns concret, insa a dat de inteles, ca “garajul lui Ivan Burgudji” nu a fost examinat complet si nu se exclude faptul, ca anchetatorii pot avea parte si de alte descoperiri interesante.

Ivan Burgudji in peroana, care locuieste mai mult de 10 ani in Tiraspol, nu a dat careva aprecieri actiunilor iscusitelor organe de drept.


POLEMICA
30.11.200820:49:43Dikker:"Источники" за были добавить, что среди найденного арсенала было еще несколько компактных 10-ти литровых ведер с Н2О, направленных на совершение сейсмического теракта путем вызова наводнения на правом берегу Днестра.
Кстати корону Молдавской империи И.Бургуджи вывез в Тирасполь ранее используя старый метод наркодельцов, он ее проглотил.
Прошу сведения проверить !
Для того чтобы добавить комментарий необходимо авторизироваться
TEMELE ZILEI
REFERENDUM
Какая из перечисленных идентичностей наиболее близка вашему самоощущению?
Я - молдаванин
Я - румын
Я - русский (русскоязычный)
Я - бессарабец
Йа креведко
Ни одна из перечисленных
Сами мы не местные
TOATE VOTURILE
POLEMICA
PROIECTE