22.08.19       
EVENIMENTE
14.12.2011 01:33
Minunata cincime si... un roman

Caz incredibil petrecut pe 1 decembrie la nationala Under 16 de hochei pe gheata: singurul jucator de nationalitate romana a fost batut si umilit in vestiar!

 Nationala de hochei Under 16 a Romaniei, reunita la Miercurea Ciuc in vederea Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) 2013, a ramas fara singurul jucator de nationalitate romana in urma unui scandal cu tenta sovina.

 Chiar de 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei, Cosmin Marculescu a fost batut si umilit in vestiar de colegii sai de nationalitate maghiara, informeaza Prosport. Sportivul in varsta de 15 ani a parasit a doua zi lotul reprezentativei de tineret.

 "Unul dintre baieti, Antal Alfred, m-a injurat in maghiara, iar eu l-am rugat sa spuna ce are de spus in romana, ca tot e ziua Romaniei si ca ei sunt tot romani. Atunci mai multi au inceput sa strige ca ei nu sunt romani si au spus cuvinte urate la adresa Romaniei. Mai apoi, la dus, au stins lumina si m-au lovit din toate partile cu prosoapele ude.", scrie in memoriul trimis de hocheist la Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR).

 Cazul a atras imediat atentia COSR, dar si a Federatiei Romane de Hochei pe Gheata (FRGH), incidentul de la Miercurea Ciuc putand duce chiar la desfiintarea intreg lotului national.

 Secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu, a anuntat ca forul pe care il reprezinta a demarat deja o investigatie legata de acest incident.

 "Nu stiu daca se va merge pana la desfiintarea lotului. Eu as prefera o masura dura, dar educativa. Pana la urma este vorba despre niste copii de 15-16 ani. Am demarat deja o ancheta si voi avea discutii cu toti cei implicati in acest scandal, dar si cu sefii federatiei.

 Acest lot este finantat si de COSR in cadrul unui program olimpic si se pregateste pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) din 2013, pe care il organizam in Romania. Sigur, ultimul cuvant il va avea Federatia Romana de Hochei.", a spus Dobrescu pentru Realitatea.

 Comisia de ancheta se va deplasa joi la Miercurea Ciuc pentru a discuta cu sportivii implicati in acest incident, dar si cu antrenorul lotului national Under 16.

Sursa: Ziare.com

sujeturi:
POLEMICA
14.01.201222:51:07BESARAB:Дети, всегда более открыты...и высказали то, что есть в душах их родителей....Этого давно следовало ожидать в Трансильвании, которая исторически не является собственностью Румынии, а только её захватом...в худшее для истории Венгрии время...
19.12.201120:22:37Shumilov:2 barsing: Да нет, похоже это вполне мэйнстрим, по крайней мере в "румынском хоккее" :)

http://www.ziuaveche.ro/sport-auto/sport/nou-scandal-la-nationala-de-hochei-sportivii-au-intonat-imnul-ungariei-video-65718.html
19.12.201109:58:17Barsing:Политическая составляющая данного случая сильно преувеличена.
Такие стычки в раздевалках довольно часто случаются в сборных командах многонациональных стран.
И конфликт мог вполне возникнуть не из за Румынской и Венгерской темы.Просто этнические венгры были на тот момент в численном большинстве.Да и ребята уж очень молодые.
18.12.201114:21:58organ:"Антал Альфред"-скорее немец по происхождению. Просто их румыны достают своей неуверенностью в римском происхождении.
18.12.201110:55:57Alex:«Один из мальчиков, Антал Альфред, начал на меня материться на венгерском языке, и я попросил его сказать всё, что он думает на румынском языке, потому что сегодня всё-таки день Румынии,..." ))) Т.е. если бы матерились на него на румынском в День Румынии или, хотя бы, и на венгерском но не в День Румынии он бы не обиделся, а так конечно же. )))
15.12.201121:01:26социалист:Свободу венгерской Трансильвании от румынской окупации!Венгрия обьдиняйся!
15.12.201110:30:32organ:Я думаю "венгерские" пацаны сами осознали свой проступок и не следует все раздувать.Еще не известно за что побили своего коллегу. Ведь не шпана же подбирается в сборную.
Для того чтобы добавить комментарий необходимо авторизироваться
TEMELE ZILEI
REFERENDUM
Какая из перечисленных идентичностей наиболее близка вашему самоощущению?
Я - молдаванин
Я - румын
Я - русский (русскоязычный)
Я - бессарабец
Йа креведко
Ни одна из перечисленных
Сами мы не местные
TOATE VOTURILE
POLEMICA
PROIECTE