19.07.19       
EVENIMENTE
23.12.2008 17:16
Alegerile vor fi libere?

Ieri, 22 decembrie, reprezentanţii SUA, OSCE, CoE şi ambasadorii statelor membre ale UE s-au întâlnit cu preşedintele Voronin şi a discutat despre libertatea presei în Republica Moldova.

Vladimir Voronin a spus că pledează pentru o libertate deplină a mass-media din Moldova.“Nu am efectuat şi nici nu vom efectua presiuni asupra jurnaliştilor care activează legal în Moldova”, a declarat şeful statului la întâlnirea cu diplomaţii străini acreditaţi la Chişinău.

Seful statului a salutat decizia CCA de a institui moratoriu asupra anunţării concursurilor pentru licenţe până la finisarea campaniei electorale. Voronin a mai precizat că PRO TV, căruia îi expiră mâine licenţa, va emite până la anunţarea unui nou concurs. Totodată preşedintele a spus că autorităţile vor face tot posibilul pentru a organiza alegeri libere, în conformitate cu normele europene. Întrevederea, care a avut principalul subiect de discuţii libertatatea mass-media, a fost solicitată de dimplomaţi.

12 decembrie, însărcinatul cu afaceri ad interim al Statelor Unite ale Americii a precizat că are un mandat din partea statelor membre ale UE, OSCE şi Consiliului Europei să discute cu preşedintele Vladimir Voronin despre “subiectele care au apărut recent cu privire la libertatea mass-media”.

Amintim că Vladimir Voronin a declarat la 10 iunie 2008 că „libertatea presei şi libertatea de exprimare reprezintă o problemă de ambiţie naţională”. Ulterior, a doua zi de la declaraţia şefului statului, Procuratura Generală şi reprezentanţi ai Serviciului de Informaţii şi Securitate au confiscat calculatoarele personale a 12 tineri, care au plasat comentarii critice la adresa Partidului Comuniştilor pe diferite forumuri.

Dupa materialele UNIMEDIA

sujeturi:
POLEMICA
Для того чтобы добавить комментарий необходимо авторизироваться
TEMELE ZILEI
REFERENDUM
Какая из перечисленных идентичностей наиболее близка вашему самоощущению?
Я - молдаванин
Я - румын
Я - русский (русскоязычный)
Я - бессарабец
Йа креведко
Ни одна из перечисленных
Сами мы не местные
TOATE VOTURILE
POLEMICA
PROIECTE