21.07.19       
PROIECTE
R.MOLDOVA: REÎNCĂRCARE R.MOLDOVA: REÎNCĂRCARE

„Republica Moldova” actuală reprezintă un teritoriu ineficient administrat, locuit de o populaţie mizeră, dezmembrată şi disperată. Noi fugim din această ţară. Nu simţim a fi un singur popor.

„Moldova Nouă” este nu doar ţara, care e necesar să apară aici, în locul proiectului unitar, subsidat „Republica Moldova”. „Moldova Nouă” – mai este şi o alternativă civică calitativă întregii clase politice actuale a Republicii Moldova. Cu atît mai mult, o alternativă atît actualei guvernări RM, cît şi opoziţiei ei, care nu manifestă deosebiri faţă de puterea oficială.

Scopul proiectului «Moldova: reîncărcare» constă în formarea unui nou model social de comportament în interiorul societăţii moldoveneşti, fixarea la nivel de stat a noilor „reguli de joc” civilizate şi reinstituţionalizarea de facto a statului Moldovenesc în baza unei noi idei naţionale. Realizarea exemplară a proiectului este unica şi, posibil, ultima şansă de unificare a ţării, de depăşire a crizei statalităţii moldoveneşti, păstrare a independenţei şi obţinerea  sensului existenţei sale de către statul Moldovenesc.


PARTIDUL OAMENILOR NORMALI07.11.2008 Evghenii Şolari

PARTIDUL OAMENILOR NORMALI

Alternativa demenţei statale actuale este în noi. Noi însuşi suntem Moldova Nouă. Ţara, care încă nu şi-a declarat drepturile asupra statului.
“NAŢIA MOLDOVENEASCĂ”: REALITATE SAU POSIBILITATE?06.11.2008 Evghenii Şolari

“NAŢIA MOLDOVENEASCĂ”: REALITATE SAU POSIBILITATE?

Nici o „naţie moldovenească” în calitate de Realitate, la momentul actual, nu există. Există ca Potenţial, ca Posibilitate.
PLANUL DE ACŢIUNI 05.11.2008
PLANUL DE ACŢIUNI "MOLDOVA NOUĂ"

Se enunţă cu adevărat, nici mai mult, nici mai puţin, reinstituţionalizarea statului moldovenesc. Alte modalităţi de salvare a statului moldovenesc şi de obţinere a unui sens de existenţă de către el,…
MANIFESTUL 04.11.2008
MANIFESTUL "MOLDOVA NOUĂ"

Cetăţenii Moldovei – moldoveni, ruşi, ucraineni – sunt muncitori şi cinstiţi. De ce trăim atunci astfel?
17 PĂCATE ALE DOMNULUI VORONIN03.11.2008
17 PĂCATE ALE DOMNULUI VORONIN

Scrisoare deschisă către cetăţeanul Voronin, ne ales la postul de preşedinte prin votul poporului
TEMELE ZILEI
REFERENDUM
Какая из перечисленных идентичностей наиболее близка вашему самоощущению?
Я - молдаванин
Я - румын
Я - русский (русскоязычный)
Я - бессарабец
Йа креведко
Ни одна из перечисленных
Сами мы не местные
TOATE VOTURILE
POLEMICA
PROIECTE