21.07.19       
PROIECTE
DIPLOMAŢIA POPULARĂ DIPLOMAŢIA POPULARĂ

La momentul actual administraţia moldovenească în frunte cu Vladimir Voronin a renunţat de facto la unificarea ţării. Este evident că şi toată clasa politică actuală a Republicii Moldova pur şi simplu nu poate fi un subiect integral al tratativelor privind reglementarea justă a conflictului transnistrean. Pentru acesta nu posedă nici suveranitate suficientă, nici voinţă politică, nici profesionalism, nici conştiinţă lucidă, dar cel mai important, nici dorinţă.

În aceste condiţii misiunea noastră este cea a „diplomaţiei populare”. Noi vrem să demonstrăm, că în pofida miturilor existente, limbă comună e posibil de găsit, e posibil de atins un acord şi de reconciliat. Şi că aceasta necesită doar voinţă politică.

„Moldova Nouă” şi modelul „diplomaţiei populare” promovat sunt de-a gata să devină un canal alternativ de relaţii mai efectiv, în speranţa noastră, şi formatul comunicării între cele două maluri ale Nistrului. Nu ne îndoim nici de faptul că procesul dat va fi susţinut şi de poporul Găgăuziei, care în aceste condiţii, desigur, ar putea conta pe statut de al treilea subiect component al Statului moldovenesc nou.


NOUL FORMAT DE COMUNICARE06.11.2008 Veaceslav Craciun

NOUL FORMAT DE COMUNICARE

„Moldova Nouă” şi modelul „diplomaţiei populare” promovat sunt de-a gata să devină un canal alternativ de relaţii şi formatul comunicării între cele două maluri ale Nistrului.
VORONIN A FALIMENTAT „MISIUNEA  TRANSNISTREANĂ”06.11.2008 Evghenii Şolari

VORONIN A FALIMENTAT „MISIUNEA TRANSNISTREANĂ”

Autorităţile se vor lovi de alegerea obligatorie: sau acceptarea planului propus de noi, sau pierderea definitivă a Transnistriei, Găgăuziei, şi în genere a statalităţii.
INIŢIATIVELE "MOLDOVA NOUĂ" SUNT ACCEPTATE LA TIRASPOL06.11.2008
INIŢIATIVELE "MOLDOVA NOUĂ" SUNT ACCEPTATE LA TIRA…

Misiunea noastră este cea a „diplomaţiei populare”. Noi vrem să demonstrăm, că în pofida miturilor existente, limbă comună e posibil de găsit, e posibil de atins un acord şi de reconciliat.
TEMELE ZILEI
REFERENDUM
Какая из перечисленных идентичностей наиболее близка вашему самоощущению?
Я - молдаванин
Я - румын
Я - русский (русскоязычный)
Я - бессарабец
Йа креведко
Ни одна из перечисленных
Сами мы не местные
TOATE VOTURILE
POLEMICA
PROIECTE