21.07.19       
PROIECTE
FRONTUL LUI PUTIN IN RM FRONTUL LUI PUTIN IN RM

Frontul Popular al lui Putin – o rețea structurală, care, trecând frontierele Rusiei, a luat cursul creării unei rețele vii de concetățeni în baza principiului cultural-lingvistic, dincolo de identitățile civice, politice și naționale.

Atât pentru Rusia, cât și pentru mulți cei care cu adevărat țin la Federația Rusă în străinătate, Vladimir Putin a devenit, în primul rând, un simbol al Voinței Politice. Anume de aceasta – de voință politică – are nevoie cel mai mult astăzi Moldova.
 
Noi trăim într-o lume globalizată deschisă – o lume a corporațiilor transnaționale și a politicii transnaționale. Demnitatea noastră națională astăzi constă în tendința de a trăi într-o societate deschisă, într-o țară civilizată, liberă, deschisă deopotrivă Vestului și Estului. De aceea, cu cât mai mult va trece timpul cu atât mai puține “afaceri interne” de autoizolare și fobii va avea Moldova, după care se ascund nu interesele societății, ci ale unor grupări oligarhice restrânse. Cu atât mai mult se va îndrepta societatea civilă către standardele socio-politice mondiale, cărora nu le corespund actualele elite moldovenești. Vor fi și mai multe idei pentru o concurență deschisă, oameni și proiecte.

Elitele politice actuale ale Moldovei în cei 20 de ani de independență și-au demonstrat inutilitatea profesională și incapacitatea concurențială. Cei mai radicali reprezentanți ai acesteia, care au rămas în urma tendințelor globale ne propun să îngrădim hotarele cu sârmă ghimpată și să transformăm republica într-o rezervație feudal-autoritară sub simbolul secerei și ciocanului în centrul Europei. Alți activiști de ieri doresc în continuare să construiască o statalitate națională în baza unui naționalism de peșteră, a xenofobiei și apartheid-ului.

Moldova nu are nevoie nici de una, nici de cealaltă. Este nevoie, însă, de o voință politică pentru un curs normal al lucrurilor. Proiectul Moldova Nouă este o alternativă nouă de cultură politică pentru toți cetățenii acesteia, la cele existente deja, care sunt arhaice și nedemne pentru secolul XXI.

Contact: putin@moldovanova.md


ПУТИН КАК БЭСЕСКУ22.07.2011 Igor Şumilov

ПУТИН КАК БЭСЕСКУ

То что в РФ - конформизм, в Молдавии - протестный, принципиальный и бескомпромиссный жест...
АКТ НЕДОВЕРИЯ ПОЛИТИЧЕСКОМУ КЛАССУ РМ14.07.2011 Alexandr Angheli

АКТ НЕДОВЕРИЯ ПОЛИТИЧЕСКОМУ КЛАССУ РМ

Пример "Новой Молдавии" может найти в стране множество последователей...
TIMPUL VOINTEI POLITICE03.07.2011  Moldova Nova

TIMPUL VOINTEI POLITICE

"Noua Moldovă – Moldova deschisă": Declaratia...
ФРОНТ ПУТИНА В МОЛДАВИИ03.07.2011
ФРОНТ ПУТИНА В МОЛДАВИИ

"Новая Молдавия" стала частью Народного фронта Путина...
MOLDOVA ARE NEVOIE DE UN VIS01.07.2010 Evghenii Şolari

MOLDOVA ARE NEVOIE DE UN VIS

70% din oamenii din RM sustin concomitent si integrarea europeana si pe Putin. In acest paradox se ascunde esenta sufletului moldovenesc, interpretarea corecta a caruia si va deveni idea nationala...
НЕБЕССАРАБСКИЙ ПРОЕКТ07.06.2010 Evghenii Şolari

НЕБЕССАРАБСКИЙ ПРОЕКТ

Я остаюсь оптимистом и надеюсь, что время политической воли, время реально менять Молдавию – придет...
TEMELE ZILEI
REFERENDUM
Какая из перечисленных идентичностей наиболее близка вашему самоощущению?
Я - молдаванин
Я - румын
Я - русский (русскоязычный)
Я - бессарабец
Йа креведко
Ни одна из перечисленных
Сами мы не местные
TOATE VOTURILE
POLEMICA
PROIECTE